Gavnø slot krukken

dec 22, 2023

Havens Kunst hjalp til med at genskabe Gavnø slots krukke. Se i dette blog indlæg hvorledes Havens Kunst faciliterede genskabning af den klassiske krukker, der pryder muren foran slottet ned til vandet.

Gavnø krukken

I mange år har den klassiske krukke prydet balustraden ved vandet foran slottet.

 

Vejr, vind og især vandet tærer på krukkers udsende. En del af krukkerne havde efterhånden fået svære revner og trængte derfor til en udskiftning.

 Vores engelske leverandør Haddonstone, er ekspert i at genskabe nøjagtige kopier af gamle krukker, statuer og buster mm.

 Haddonstone har genskabt mange haveornamenter, som har været forvitret af vejr og vind.

 

 

Haddonstone har blandt andet i samarbejde med National Trust i England genskabt flere forskellige krukker, der står på slote og herregårde, som er under National Trusts beskyttelse.

Gavnø krukkerne står på piedestalerne som ses i balustradeforløbet på billedet til venstre. Her kan man ligeledes se, at balustraden er meget tæt på vandet. Det er med til at gøre, at balustrade og krukker forvitrer hurtigere end hvis det ikke havde stået så tæt ved vandet.

 

Vores leverandør Haddonstone er ekspert i at genskabe ældre klassiske krukker

Vi fik en af original krukkerne fra Gavnø slot sendt til Haddonstone i England. Der startede de opbygningen af en tro kopi af Gavnø krukken i træ. På nedenstående billeder kan man se proceduren. Der er tale om intet mindre end gammeldags godt håndværk.

På billederne ses hvordan der først fremstilles en 1:1 trækopi af den klassiske Gavnø krukke. Der måles vinkler ud, der drejes fod og krukke. Trækopien skal bruges til at fremstilles en form, der kan støbes i.

Hos Haddonstone er de stolte af at støbe haveornamenter af højeste kvalitet til vores kunder. Alle deres produkter fremstilles efter  gamle håndværkstraditioner, så du kan være sikker på, at hver eneste af deres produkter er produceret til den allerhøjeste standard og stolt bærer Haddonstone kvalitetsstemplet.

Gavnø krukkerne kan ses hvis du tager en tur til Gavnø slot.

Gavnø slot tilbyder mange arrangementer og oplevelser. Blandt andet kan nævnes Go Fly, bryggeri, årlige blomster festivaler som f.eks Tulipan og Lilje festivaler. Kig ind på deres hjemmeside via nedenstående link.

Kontakt os på info@havenskunst.dk eller telefon nr. 4215 5945, hvis du har interesse i at få genskabt et ældre haveornament.

Relaterede indlæg