Bousquet de la colonnade og Versailles fontænen

feb 7, 2023

Havens Kunsts vidunderlige Versailles fontæne fra vores leverandør Haddonstone er inspireret ud fra de fontæner, der står i anlægget Bousquet de la Colonnade ved slottet Versailles i Frankrig.

 

Louis XIV og Bousquet de la Colonnade

Bousquet de la Colonnade blev opført i1685 Versailles parken til Kong Louis XIV. Louis XIV eller Solkongen som er også er kendt som, opførte slottet Versailles lidt udenfor Paris for dels at vise sin enevældighed og rigdom men også for at have plads til at have adlen boende. På den måde kunne han holde den egenrådige adel i skak.

Louis XIVs chefgartner Le Nôtre opførte det første Bousquet, men det fik først sin eksisterende form i 1684, da Jules Hardouin-Mansart foretog større ændringer. Der fik det til den cirkulære bue stil der  kendetegner haverummet i dag.

Oprindeligt havde Bousquets de la Colonnade 31 fontæner i buerne..
men i 1704 da der opførtes ny indgange blev 3 fontæner fjernet. Men det er stadig et imponerende haverum, som er blevet brugt til koncerter. Under hver bue er der installeret en fontæne dvs, at der er 28 fontæner idag. Selve fontænen har en bred skål, som er løftet af en elegang fod. Den brede skål giver et smukt vandspejl.
Som det kan ses på billederne af de originale fontæner i Bouquet de la Colonnade, er vores Versailles fontæne fra Haddonstonemeget inspireret af af de gamle smukke fontæner. Det gør, at vi kan tilbyde en virkelig smuk, elegant fontæne i udsøgt kvalitet til danske haver og parkanlæg.

Hos Haddonstone er de stolte af at støbe haveornamenter af højeste kvalitet til vores kunder. Alle deres produkter fremstilles efter  gamle håndværkstraditioner, så du kan være sikker på, at hver eneste af deres produkter er produceret til den allerhøjeste standard og stolt bærer Haddonstone kvalitetsstemplet.

Til Versailles fontænen kan man tillige få leveret en speciel fremstillet piedestal, hvis man ønsker at få fontænen lidt op i luften.

Versailles fontænen kan bestilles i 6 flotte standardfarver. Men vi tilbyder ligeledes, at matche specilelle farveønsker.

Versailles forntænen er på lige fod med vores andre selvcirkulerende fontæner, 100% frostsikre men fontænen skal tømmes for vand om vinteren. Tømning foregår let via en pakning, der kan åbne og lukkes. Den er “plug and play”, idet der blot skal fyldes vand i fontænen samt sættes strøm til pumpen.

Kontakt os på info@havenskunst.dk eller telefon nr. 4215 5945, hvis indlægget har vakt din interesse i Versailles fontæne eller måske en af vores andre fontæne løsninger.

Relaterede indlæg