Rabarberdrivning

feb 4, 2022

Forlæng rabarber sæsonen med rabarberdrivkrukke

Rabarber sæsonen kan nemt forlænges da du med en rabarber drivkrukke kan høste rabarber 10 måneder om året alt afhængig af sorten. Om vinteren når rabarber er pukket, vil der tilbage ligge en meget hård knold på jorden. Knolden lagrer energi til planten og når dagene langsomt bliver lysere og varmere, vil planten vågne op efter en mørk og kold vinter og begynde at bruge af knoldens energidepot. Med rabarber drivkrukke kan du snyde planten og drive den frem. At drive den frem vil sige, at du snyder planten til at tro, at vi er længere fremme på året end vi i virkeligheden er.

 

På billedet  ses Rabarber drivkrukke i farven Portland i køkkenhaven.

Rabarber drivkrukken, der oprindelig stammer fra de Victorianske køkkenhaver, er ikke blot skøn pynt til haven, men har også nytteværdi. Drivkrukken sættes hen over der hvor rabarberen kommer op.

Du kan nemlig tyvstarte rabarberdyrkningen med en rabarber drivkrukke som du placerer over knoldene. Det beskyttede klima inden i krukken vil bevirke, at rabarberne bliver drevet hurtigere frem. Når de er skudt op af jorden fjernes låget og rabarberen vil søge efter lyset. På den måde får man tidligere glæde af de skønne rabarber. Rabarber drivkrukken giver dig mere sprøde stængler i enorm flotte farver, da de gror i lystæt miljø.

 

„ En rabarberklokke hjælper ikke kun med til at forme lange sprøde rabarber, det er samtidig en vidunderlig udsmykning i køkkenhaven. „

Når stænglen er nået helt op til toppen af drivkrukken høstes ca. 1/3 af stænglerne og man lader planterne vokser videre under normale vejrforhold.

Rabarber drivkrukken, som er vist i indlægget er vores engelske Rabarber drivklokke som er fremstillet i kalksten og håndstøbt hvilket gør den frostsikker. Rabarber drivkrukken kan købes her

Relaterede indlæg