Den skønne landhave hos Martin og Rune

mar 24, 2024
Hos Havens Kunst møder vi mange haveelskere, der ligesom os er glade for at tilføre havekunst ind blandt blomster, træer og buske. Martin og Rune er et eksempel på den type haveelskere.

Vi mødte dem første gang da de kom på besøg hos Havens Kunst i foråret 2018. Martin og Rune var på jagt efter et fuglebad til deres skønne gård i Nordsjælland. På gården bor de og deres datter Ingrid, hunden Toby samt en masse andre dyr.

Blandt vores mange forskellige fuglebade faldt valget på det skønne Regency fuglebad.

Regency fuglebadet er et smukt fuglebad. Denne skønne stil stammer og har sit navn fra Regency tiden i England 1795 til 1837. Tiden er opkaldt efter den daværende Prins regent George, (senere Georg IV), som regerede i stedet for sin far Georg d III, der led af en sindssygdom og dermed ude af stand til at regere.

Stilen er en meget smuk enkel stil. Regency fuglebadet passer så fint ind den klassiske cottagestil som kendetegner Martin og Runes skønne have. På billedet ses fuglebadet i parret have.

Du kan se Regency fuglebadet samt de andre modeller fra Havens Kunst her
 Rune og Martin er meget aktive på gården og i haven. På gården er der mange dyr, der foruden deres skønne corgi hund Toby også tæller duer, kaniner, høns og lam. Parret deler desuden gavmildt ud af deres viden på deres blog: Nymølle1900.

Du finder deres blog her: Nymølle100 

Der finder man gode råd og tip & tricks omkring have: frø, spiring, overvintring af planter, grøntsager og meget mere. Men det handler ikke bare om  haven, det er tillige masser af ideer til hvorledes du kan bruge afgrøderne som f.eks så syltning. Man fornemmer, at de virkelig brænder for alt det de foretager sig så man kan ikke undgå at blive inspireret samt smittet af deres begejstring. På Instagram finder du dem under profilen: Nymolle1900.

Sidste forår kom Rune og Martin på besøg igen for at kigge efter ny udsmkning til haven. Valget blev en piedestal og en krukke. På nedenstende billeder ses krukken og piedestalen sat op i deres have. Det blev til den skønne Clarence krukke samt piedestalen som hedder Elizabeth søjle.

Den vidunderlige Clarence krukke er skabt af Haddonstone som supplement til deres andre krukker inspireret af Regency perioden. På den måden passer den fint ind sammen med deres Regency fuglebad.Du finder Clarence krukken hos Havens Kunst her. Piedestalen Elizabeth søjle findes i 3 størrelser. Den finder du hos Havens Kunst her.

Der skulle også lidt med hjem til køkkenhaven… så derfor faldt valget på vores skønne rababerdrivklokker i farven terrakotta.

Her driver Martin og Rune de skønneste rabarber hurtigt frem.

Det går i sig selv hurtigt med drivkrukken, da materialet af mestendels kalksten varmes hurtig op af solen. Drivkrukken af giver dermed masse af varme ned til rabarberspiren , der snart hurtigt skyder i vejret. Mange bruger blot en murersprand med hul i til dette formål. Det fungerer også glimrende, men vil man samtidig have en flot udsmykning i køkkenhaven året rundet er drivkrukken det rigtig valg. Du finder Rababerdrivkrukken hos Havens Kunst her.

Alle Havens Kunsts haveudsmykning fra Haddonstone er håndlavet samt 100% frostsikre.Man skal derfor slet ikke være bekymret for, at der skal ske noget når der kommer streng frost.

Undtaget er dog fontæner som skal tømmes for vand.Alle produkterne er fremstillet i mestendels naturligt kalksten fra engelske brud.Der gøres alt for, at det fremskaffes på så bæredygtig vis som muligt.

Samtlige produkter findes i flere farver. Er du i tvilv om ønskede farve kan du enten besøge vores butik i Holmgaard eller rekvirere farveprøver. Kontakt os via vores kontaktside

Relaterede indlæg