Alt du har brug for at vide

Om Havens Kunst

Havens Kunst

Havens Kunst tilbyder unikke og skønne produkter til offentlige anlæg og private haver.

Jernkunst produkter fra Havens Kunst kollektion

Havens Kunst har designet sin egen serie af luksus jernprodukter til haven. Der er dekorations kurve, etageres, plantekasser, plantestativer og stænger samt dekorationstativer til julelys. Fælles for dem alle er, at de er fremstillet efter godt dansk smedehåndværk. Gå direkte til vores jernprodukter her.

Agrumi topiaries

Topiaries er de skønne rammer man bruger til at forme stedsegrønner buske efter. De kommer i alle former fra dyr til geometriske former. Alle topiaries er håndlavet og kommer fra det engelske firma Agrumi som har en lang tradition for fremstilling af de skønne rammer. Se vores topiaries her.

Oxley’s havemøbler

Ønsker du det bedste af det bedste indenfor havemøbler, så skal du vælge Oxley’s. Oxley’s håndfremstiller luksus havemøbler af genbrugsaluminium og er skabt til at gå i arv gennem generationer. De kan uden problemer stå ude hele året rundt. Sortimentet spænder fra borde, stole, bænke, solvogne til loungemøbler. Der er serier i både klassisk samt moderned stil. Se Oxley’s møbler her

Haddonstone produkter

Havens kunst har et bredt udvalg af Haddonstones produkter i udstillingshaven i Gødstrup. Havens Kunst forhandler og er  naturligvis leveringsdygtig i samtlige af Haddonstones produkter.

 

Haddonstone

Haddonstone er et velrenommeret engelsk firma, som fabrikerer bygningsudsmykning og haveornamenter – og vores hovedleverandør af Havekunst.

 

Haddonstone producerer alle deres haveornamenter ved hjælp af en særlig støbeteknik. De har udviklet deres egen unikke blanding af kalksten og cement, som giver et udtryk af ældre klassisk skulpturkunst. Netop stenmaterialet er valgt på grund af modstandsdytigheden overfor frost. Det var nemlig ellers marmor figurer fra italien, der skabte moden med krukker og statuer som point de vue. Men her på vores nordlige himmelstrøg holder marmor ikke så godt som sten.

Alt er håndlavet
Samtlige Haddonstone produkter er håndlavet på fabrikken i England. De er alle nøje kvalitetstestet inden de forlader fabrikken. Der er 5 års garanti på Haddonstones haveornamenter.

Haddonstones produkter er replika af kendte som ukendte eksisterende gamle krukker, møbler, buster, statuer og fontæner.

Haddonstone samarbejder tillige med National Trust, som er en velgørenhedsorganisation grundlagt i 1895, der arbejder med bevaring af smukke eller historiske bygninger i England, Wales og Nordirland. Krukker, balustrader og statuer, der næsten er gået til at tidens tand, genskabes nænsomt af Haddonstone. En del af produkterne er ligeledes blevet standard produkter i deres sortiment. Så det er ikke kun en fantastisk smuk udsmykning man anskaffer sig, men også en udsmykning med historie.

Inspirationshaven

Havens Kunst flyttede i 2019 til Gødstrup, en idyllisk lille by i Næstved kommune. Byen ligger i skøn landlig natur blandt bakker og slotte. Herfra er det nemt at besøge blandt andet Gisselfeld, Paradehuset og Gavnø Slot. I Gødstrup har vi fået bedre mulighed for lager samt indretning af en helt ny 1500 m2 stor inspirationshave.

Selve inspirationshaven vil byde på forskellige opdelte haverum hvor vi vil vise forskellige indretninger med vores jernkunst, stenornamenter og brugskunst. Derudover en stor flot terrasse som skal benyttes til loungeområde, hvor der vil blive afholde arrangementer i løbet af året.

Inspirationshaven er ved at være færdigindrettet. Men helt færdig bliver vi haveejere jo aldrig. I 2023 fik vi tilført yderligere 700m2 som vi er ved at indrettet som skovhave. Vi glæder os til at byde jer velkommen i vores inspirationshave i det skønne Sydsjælland.

Vores webshop

Besøg også Havens Kunsts webshop. Webshoppen finder du i menu linjen yderst til højre. I webshoppen er der en del af Haddonstones produkter, havemøbler,  jern ornamenter til haven samt topiaries. Der vil løbende blive tilført flere og nye produktgrupper.

Alle varer kan bestilles og sendes direkte til din adresse eller afhentes på Havens Kunsts adresse.

Hvis du ønsker at læse mere omkring produkternes oprindelse eller historie kan du med fordel læse de de mange artikler på Havens Kunsts blog.

Velkommen til Havens kunst og Haddonstones magiske univers af haveudsmykning!

Tina Thorsby