Vand i haven 2: Nyklassisk vægfontæne

jan 9, 2019

Har man ikke plads til et fritstående bassin kan en vægfontæne måske være en løsning. Ikke alene får man en skøn udsmykning af væggen men man får tillige den vidunderlige rislen af vand.

Der findes flere forskellige former for vægfontæner men fælles for alle er at de har en eller anden form for hoveddel på væggen, som vandet risler ud af, men hvor vandet løber hen kan både være i en kumme på væggen eller i et bassin på jorden.

Spørgsmålet er hvormeget plads man har til rådighed og selvfølgelig hvilket udtryk man ønsker. En af de vægfontæner som vi kan tilbyde fra Havens Kunst er den Nyklassiske vægfontæne.

Denne vægfontæne er en smuk ornamenteret model med akantus blade og bånd.

Den består af 5 dele, der samles således, at ledning til pumpe og rør til vandføring skjules. Ved installation af denne model er det ikke nødvendigt at bore riller i væggen til ledning eller rør.

Billedet viser den nyklassiske vægfontæne i vores udstillingshave. Der har vi pudset væggen op bag ved fontænehovedet. Dette er ikke nødvendigt, men vi har udelukkede gjort det pga at vi havde en dybdeforskel mellem sokkel og væg.

Har man ikke plads til et fritstående bassin kan en vægfontæne måske være en løsning.

Vandet stråler ud af det yndigste pigeansigt via et kobberrør som løber bagved det draperede bånd. Det forbindes til den lille pumpe, der ligger i en fordybning i kummen.

Pumpen bliver skjult bag dette smukke dæksel på billedet ovenover. Selve ledningen fra pumpen løber ned mod jorden i en rille bagpå piedestalen.

Fontænener særlig fin med sine mange detaljer og det er netop det, der udemærker Haddonstones håndstøbte produkter. Det er en fontæne som kun bliver mere og mere skøn med årerne når det får patina. Den findes i 5 farver.

Den findes tillige i en udgave uden piedestal , hvor kummer er fastgjort på væggen med et bån af jern.

Kontakt os for et tilbud på denne skønne vægfontæne og evt. installation.

Relaterede indlæg