Vand i haven 1: Den klassiske bassinkant

aug 3, 2018

Ikke kun dyr og planter i haver og parker nyder godt af vand. Vi mennesker har igennem årtusinder været afhængige af og fascineret af vand.

Allerede fra de første haver i Persien er vandet blevet brugt som dekorativt, musiks og beroligende indslag i haveanlæggene. 

I England installerede man vand kunst i form af kaskader og fontæner allerede fra 1600 tallet. Et eksempel er Chatsworth i England hvor en momumental kaskade af vand blev anlagt i slutningen af 1600 tallet. Siden da har vand været et centralt indslag i parker og haver.

Fra vores leverandør Haddonstone kan vi tilbyde en lang række fontæner og bassiner.

De spænder helt fra vægfontæner til større bassiner med op til 7,5 meter i diameter.

På  billede til venstre ses den klassiske bassinkant med en diameter på 5,45 meter.  Bassinet findes i 5 størrelser samt i halvmåneform til vægfontæne.

Der findes et utal af fontæner man kan vælge imellem som centerpiece. På billedet er det triple Lotus fontænen, der er sat i midten.

„Fra vores leverandør Haddonstone kan vi tilbyde en lang række fontæner og bassiner.„

Det klassiske bassin kan ligeledes monteres uden soklen, som er den nederste kant . Her er det vist med triple delfin fontænen på en piedestal, som igen er sat i lotus bowlen. Dette bassin er 7,5 meter i diameter.

Her det klassiske bassin i den mindste udgave, som er 1,78 i diameter, installeret med Fontainebleau fontænen af Havens Kunst hos en kunde i Nordsjælland.

Den klassiske bassinkant kan have flere udtryk, på de tidligere billeder er kanten vist med og uden sokkel. Haddonstone tilbyder “vaser” til at sætte ind imellem. Disse vaser kan både bruges som fontæne eller man kan plante blomster i dem. Her er bassinet, som er 2,71 meter i diameter vist med vandplanter og blomster i vaserne. Som centerpiece er det Napoli fontænen med dreng, der holder en delfin.

Tilslut vises bassinet som bund til den vidunderlige løve vægfontæne. Her ses det hvorledes “vaserne” bruges som fontæner. Diameteren på bassinet er 1,78 meter.

Dette indlæg beskriver blot en brøkdel af de muligheder, der er af kombinationer i størrelse, udseende og centerpieces. Hvis du er interesseret i et bassin og vil høre mere om mulighederne så kontakt os.

Relaterede indlæg