Forkæl haven med vand

jan 14, 2018

Fontæner, vandkunst, springvand, der er mange navne for kunstnerisk udnyttelse af vandets bevægelse, både visuelt og lydmæssigt.

Vandet er et naturligt element og derfor har det været en naturlig bestanddel af haven, hvor det komplementerer jorden og luften. Vandet giver en ekstra dimension til miljøet i haven, både visuelt og lydmæssigt.

Følg med i dette indlæg og se hvorledes en trist trappevæg, blev til en vidunderlig baggrund for en væg fontæne. Denne haveejer havde en skøn løvemaske som de altid havde ønsket, at få omdannet til en fontæne med rindende vand.

Den skønne løvemaske var oplagt som vægfontæne, den skulle bare lige have boret et hul til vandet. Det skulle gøres forsigtigt for ikke at risikere, at masken knækkede under forsøget.

Men boring med vandtilførsel gik gjorde tricket. Masken var nu klar til at få slangen ført igennem. Slangen blev derefter ført igennem hullet som vi havde boret i muren,

„For det første tiltrækkes fuglene til der hvor der er mad og drikke. For det andet er fuglebade en skøn udsmykning i haven.„

Den før så triste trappevæg blev lige pludselig en spændende baggrund for fontænen. Bassinet,  som løven spyr vand ned i, er Haddonstones fontænebund i halvmåneform, model GC405. Den består af et glasfiber bassin, som bliver “beklædt” men stenkanter. Bassinet rummer ligeledes pumpen, der sørger for recirkulationen af vandet.

Det færdige resultat med rindende vand er noget, der lokker børn. Når der bliver tilsat lidt planter og blomster og det hele gror til bliver det som fontænen altid har været der. Forestil jer at sidde der en sommerdag med kølige drikke og høre på vandets rislen.

Haddonstone tilbyder selv en del forskellige fontæne hoveder. Foruden skovnymfen (på det første billede) kan man vælge mellen løver, skovmænd, medusa mm. se alle varianterne på haddonstone.co.uk og havenskunst.dk.

Går du også med en drøm om at få installeret en fontæne så kontakt havenskunst lige her.

Relaterede indlæg