Cortzelitze

Forbered din fontæne på vinteren og sommeren

okt 7, 2019

Hård frost kan medføre alvorlig skade på din fontæne ~ især den elektriske pumpe. Af denne grund er det vigtigt, at man er ordentligt forberedt når ekstremt vintervejr indtager fontænen.

Selv om alle vores fontæner fra Haddonstone er frostbestandige, kræver de stadig beskyttelse mod is. Ideelt set skal vandet aftappes hvert år før vinteren sætter ind og ikke tilføres før end i foråret, selvom frosten har sluppet sit tag i vinteren.

Hvis du ikke er i stand til helt at dræne fontænen, skal der træffes andre foranstaltninger for at sikre, at vandet ikke fryser fast i skålen. For eksempel, under milde frostperioder kan en tennisbold placeret i fontæne skålen vise sig at være tilstrækkelig. Dette er især vigtigt for væghængte fontæner. Alternativt kan mindre springvand tømmes ved hjælp af en svamp, før de dækkes til for at forhindre dem i at blive fyldt med regnvand. Hvis vandet er i et glasfiberbassin er det ikke nødvendigt at tømme dette for vand op til vinteren, dog anbefales det at tage pumpen op samt at putte en tennisbold eller lignende i bassinet.

Vinteren er også den ideelle tid til at afmontere pumpen for grundig rengøring.

Enhver kalk skal skrubbes af med et mildt rengøringsmiddel. Vær særlig opmærksom på pumpehjulet/rotoren. Pumpen pakkes med fordel ind i bobleplast.

I denne artikel viser vi hvorledes den romerske fontæne klargøres til sommersæsonen. Denne procedure gælder dog for alle selvstændige fontæner som f.eks Dobblet Arcadian fontæne.

 

Cover til mindre fontæner sikrer, at der ikke kommer regnvand i den tømte fontæne. Coveret passer til både Dobbelt Arcadian fontæne samt den romerske fontæne.

Selv om alle vores fontæner fra Haddonstone er frostbestandige, kræver de stadig beskyttelse mod is.

Romersk fontæne

Dubblet arcadian fontæne

Fontænen har været tømt for vinteren og pumpen pakket i bobleplast. Låget afmonteres.

Pumpen pakkes ud.

1 flaske pumperens blandes op i 9,5 L vand i en spand.

Pumpen sænkes ned i spanden og ligger der i 24 timer.

Pumpen tages op og sættes ned i fontænen. Pakningen skrues fast via de fire umbraco skruer.

Nærbillede af pakning.

Fontænen fyldes med vand og vandstråle højde reguleres evt. på drejeknappen på pumpen.

Fontænen er klar til at nydes igen.

Relaterede indlæg

Vand i haven 2: Nyklassisk vægfontæne

Vand i haven 2: Nyklassisk vægfontæne

Har man ikke plads til et fritstående bassin kan en vægfontæne måske være en løsning. Ikke alene får man en skøn udsmykning af væggen men man får tillige den vidunderlige rislen af vand.Der findes flere forskellige former for vægfontæner men fælles for alle er at de...

Vand i haven 1: Den klassiske bassinkant

Vand i haven 1: Den klassiske bassinkant

Ikke kun dyr og planter i haver og parker nyder godt af vand. Vi mennesker har igennem årtusinder været afhængige af og fascineret af vand.Allerede fra de første haver i Persien er vandet blevet brugt som dekorativt, musiks og beroligende indslag i haveanlæggene.  I...

Forkæl haven med vand

Forkæl haven med vand

Fontæner, vandkunst, springvand, der er mange navne for kunstnerisk udnyttelse af vandets bevægelse, både visuelt og lydmæssigt.Vandet er et naturligt element og derfor har det været en naturlig bestanddel af haven, hvor det komplementerer jorden og luften. Vandet...