Havens Kunst’s restaurering

Projekter og opgaver

Restaureringsprojekter

Her kan du nedenfor se eksempler på tidligere udførte restaureringsopgaver.

Kontakt Havens Kunst for rådgivning om stenreparation eller restaurering ved hjælp af støbte stenornamenter på info@havenskunst.dk

Råd og idéer til restaurering

Havens Kunst og Haddonstone tilbyder råd og ideer til restaurering og bevarelse af stenornamenter herunder genopretning og erstatning af beskadiget dekorationer, naturlige og kunstige sten på historiske bygninger.

Reparation eller udskiftning af beskadiget vindues og dør omgivelser, søjler og porticos på historiske bygninger kan koste mange penge, især hvis den oprindelige sten er med detaljerede dekorationer.

Restaurering eller bevarelse af historiske bygninger ved brug af kunststen eller støbte stenornamenter er en omkostningseffektiv løsning til renovering. På billedet ses et eksempel på restaurering af terrasse og balustrade ved den britiske ambassade i København.

Samarbejde med National Trust

Vi restaurerer tillige originale springvand, krukker og statuer og hvis det ikke er muligt, kan vi kopiere det oprindelige ornament.

Vores leverandør Haddonstone har et mangeårigt samarbejde med National Trust, som er en organisation, der i England vedligeholder godser og slotte som ikke længere er i familiers ejerskab. På billedet et eksempel på restaurering af et tårn på et ældre gods: Waddesdon Manor – som dog stadig er familieejet af familien Rothschild.

Et andet eksempel er den berømte Eton college fontæne, der er genskabt fra den originale som tidens tand havde slidt gevaldigt på. Den rekonstruerede fontæne står nu i klosteret gårdhave på Eton College.

En lille historie

Her på billedet kan du se en af de mange restaureringsprocesser

Her ses en søjletop fra en indkørsel på et gods i England der var gået i stykker – Haddonstone genskaber her på billedet en identisk kopi i træ således at der kan fremstilles en støbeform i glasfiber.